
Спагеті "алла путтанеска"
Приголомшлива італійська страва сицилійської кухні. Обов'язково сподобається всім любителям солоного і гострого. Готується швидко і легко, одним словом, на швидку руку. Дві основних складових рецепта: спагетті і ароматний соус до них. Готують соус італійці з тих продуктів, які під рукою: цибуля, часник, помідори, маслини, анчоуси, перець, орегано. Склад соусу може відрізнятися в залежності від регіону. Сицилійці додають у нього червоний гострий перець, неаполітанці кладуть багато орегано. Любителям вина можна подати до цієї страви келих червоного вина.
Інгредієнти
Спагеті
500 г.
Анчоуси солоні в олії
50 г.
Цибуля ріпчаста
2 шт.
Маслини
150 г.
Часник
4 шт.
Помідори консервовані
400 г.
Каперси
1 ст. л.
Олія оливкова
70 мл.
Петрушка
20 г.
Перець чилі мелений
1 ч. л.
Орегано сушений
1 ст. л.
Сир пармезан
за смаком
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
У каструлю налити 5 л. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати спагеті.
02
Налити оливкову олію в глибоку сковороду, поставити на вогонь, розігріти, додати подрібнені анчоуси, цибулю, каперси і часник, протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.
03
Додати в сковороду перець чилі і орегано. Перемішати всі інгредієнти, готувати протягом 1 хвилини, після додати нарізані помідори, крупно нарізані маслини.
04
Долити в сковороду води, до консистенції густого соусу, готувати 3-5 хвилин на середньому вогні.
05
Додати чорний перець в соус. Змішати спагеті з соусом, додати подрібнену петрушку. Прикрасити зверху тертим пармезаном.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів