
Кнедлики із сирої картоплі
Кнедлики дуже популярні в Чехії та Словаччині. Власне, це їх національна страва. У класичному варіанті це відварений виріб з тіста або картоплі. Вся суть в тому, що страва вариться дуже швидко (менше 10 хвилин). Зате саме слово має німецькі коріння (« knödel »), і утвердилося ще в XIX столітті на території Чехії та Словаччини як чудова страва. Кнедлики часто роблять з начинкою, але наш рецепт не є таким. Тому за бажанням ви можете покласти щось всередину тіста з картоплі. Також кнедлики можуть бути різними за величиною, починаючи від маленьких до розмірів великих куль (такі зазвичай роблять з солодкою начинкою, а маленькі - з несолодкою).
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Картопля фасована
440 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
120 г.
Масло вершкове домашнє
30 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
30 г.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю помити, очистити, натерти на дрібній тертці. Зайву рідину злити. Додати до картоплі яйце і сіль. Добре все перемішати, а потім додати борошно, відразу перемішуючи.
02
Столову ложку змочити у воді. Воду закип'ятити і посолити. Ложкою брати по трохи тіста і опускати його у киплячу воду. Варити приблизно 7-9 хвилин.
03
Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Масло розтопити на сковорідці і обсмажити на ній цибулю. Подавати кнедлики з цибулею.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів