
Молода картопля, запечена "в рукаві"
Для приготування цієї страви нам знадобиться спеціальний кулінарний "рукав". Якщо ви ніколи не запікали їжу таким способом - обов'язково спробуйте, адже він має досить багато переваг. По-перше, продукт зберігає більше поживних речовин. По-друге, страва відрізняється багатим запахом і смаком, адже всі інгредієнти насичуються ароматами і соками один одного. По-третє - проза життя - вам не доведеться мити противень або форму. Тільки будьте обережні, відкриваючи рукав після того, як картопля дійде до кондиції - робіть це акуратно, щоб не обпектися парою. Сподіваємося, вам сподобається цей спосіб приготування!
Інгредієнти
Молода картопля
1 кг
Часник
3 зубчики
Петрушка, кріп або інша зелень за смаком
1 пучок
Оливкова олія
3 ст.л.
Морська сіль
за смаком
Чорний перець
за смаком
Кінза (за бажанням)
за смаком
Етапи приготування
01
Духовку розігрійте до 200°C.
02
Картоплю ретельно вимийте і, при необхідності, потріть щіткою, зберігаючи шкірку. Якщо вона крупна, кожну картоплину можна наколоти виделкою у кількох місцях.
03
Часник очистіть і подрібніть ножем.
04
Зелень порубіть ножем.
05
У глибоку миску влийте оливкову олію, покладіть часник, сіль, перець і зелень. Все добре перемішайте.
06
Потім покладіть картоплю і ще раз все ретельно перемішайте, так, щоб картопля покрилась отриманою сумішшю.
07
Підготуйте рукав для запікання і викладіть туди картоплю з зеленню. Зав'яжіть рукав так, щоб у ньому залишалося якомога більше повітря. Зробіть в рукаві 2-3 проколи.
08
Помістіть рукав на грати в розігріту духовку і випікайте приблизно 40-60 хвилин - залежно від розміру картоплі.
09
Готову картоплю можна подати, додатково посипавши рубленою зеленню (цікавий аромат додасть кінза) та поливши оливковою олією.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів