
Голубці з пекінської капусти
Голубці - це страва східно-слов'янська і дуже старовинна. З пір існування цієї страви з'явилося чимало способів її приготування, а також чимало видів самої страви. Адже, існують голубці ледачі, овочеві, з виноградним листям. Але сьогодні ми приготуємо голубці з пекінської капусти. Пекінська капуста додасть голубцям деякої витонченості, якої не можна досягти при завертанні фаршу в білокачанну капусту, так як остання має деяку жорсткість. Голубці дійсно виходять ідеально м'якими і ніжними. А по закінченню декількох днів у таких голубців не з`являється той неприємний спочатку присмак і запах, який притаманний голубцям з білокачанної капусти. Приємного апетиту!
Інгредієнти
Пекінська капуста
1 шт.
Фарш
500 г.
Рис
150 г.
Ріпчаста цибуля
1 шт.
Сметана
150 мл.
Часник
3 зубчика
Томатний сік
350 мл.
Цукровий пісок
3 ч. л.
Сіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Солодка паприка
за смаком
Етапи приготування
01
Велику пекінську капусту розібрати на листя і промити їх. Листя скласти у велику каструлю і залити водою.
02
Каструлю поставити на вогонь і коли вода закипить, кип'ятити 1-2 хвилини. Потім вогонь вимкнути, а каструлю накрити кришкою.
03
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
04
До фаршу додати подрібнену цибулю і відварений рис. Фарш за смаком посолити, поперчити, додати мелену паприку і гарненько перемішати.
05
Капустяні листи дістати з води і кожен лист акуратно відбити молоточком.
06
На кожен капустяний лист викласти фарш і згорнути у формі голубців.
07
У воду, в якій варилася капуста, вилити томатний сік, додати чайну ложку солі, цукор, а також пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Все перемішати.
08
Викласти в каструлю по колу голубці, накрити каструлю кришкою і поставити на середній вогонь, приблизно на 60 хвилин. Можна іноді помішувати, але обережно.
09
Поки голубці варяться, приготувати сметанний соус. Для цього потрібно: в сметану видавити зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком і добре перемішати.
10
Коли голубці будуть готові, вимкнути вогонь і дати постояти їм під кришкою хвилин 5.
11
Подавати голубці треба гарячими з часниково-сметанним соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів