Тосканський пиріг із цукіні - Image

Тосканський пиріг із цукіні

Кількість порцій: 3Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Scarpaccia або тосканський пиріг із цукіні – вид італійської несолодкої випічки, історія появи якої почалася в провінції сонячної Тоскани Лукка. Тісто для скарпаччі має бути без грудочок, по консистенції не дуже рідким, але й не густим. Висота форми для випікання повинна бути один-два сантиметри, тому пиріг виходить тонким. Рекомендується готувати страву на нижній полиці духовки, так нижня частина пирога приготується швидше верхньої. Випікати до рум'яної скоринки. Після приготування зверху можна присипати за смаком крупною морською сіллю. Готова випічка дуже схожа на італійську піцу. Смачно і просто.

Продукти для рецепту

Цукіні
26.90 - 89.00

Цукіні

за 1 кг

Інгредієнти

Цукіні

350 г.

Борошно пшеничне вищий гатунок

6 ст. л.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

100 мл.

Часник

1 шт.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

1 ст. л.

Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%

60 г.

Цибуля біла

1 шт.

Сіль Єгипет

за смаком

Яйце куряче С0 1шт

3 шт.

Етапи приготування

01

Цукіні нарізати на кружечки. Борошно і яйця змішати в мисці, перемішати. Молоко розбавити водою до 180 мл., влити суміш у борошно з яйцем.

02

Ретельно перемішати масу, до однорідної консистенції.

03

Цибулю і часник подрібнити. Додати їх в тісто, після додати також в тісто цукіні. Додати сіль і перець за смаком.

04

Додати в тісто натертий сир, перемішати. Змастити форму для випікання маслом, вилити тісто.

05

Розігріти духовку до 200°C, випікати протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг змастити оливковою олією.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв