Судак по-південному - Image

Судак по-південному

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Страва із судака чудово підійде тим, хто дотримується дієти. Так що хвилюватися за фігуру вже точно не доведеться. Адже м'ясо цієї риби є дієтичним продуктом. Білки, вітаміни, мікроелементи, амінокислоти - усе це містить мешканка морських глибин. Ну просто "золота рибка"! Судак готують різними способами: тушкують, смажать, запікають у духовці, готують на пару. І якщо ви відноситеся до любителів запеченої риби, вам неодмінно сподобається ця страва. Риба в парі з овочами - оригінальне поєднання улюблених продуктів. Погодьтеся, домашні страви мають бути простими і апетитними. Готуйте з нами і їжте із задоволенням!

Продукти для рецепту

Судак патраний
339.00 - 399.00

Судак патраний

за 1 кг

Інгредієнти

Судак патраний

900 г.

Баклажани фасовані

450 г.

Перець зелений фасований

300 г.

Цибуля ріпчаста молода

3 шт.

Морква

2 шт.

Томати Чудова марка солоні

650 г.

Огірок короткоплідний

2 шт.

Перець гострий

за смаком

Часник

за смаком

Коріандр Еко мелений 20г

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Чорний перець Каміс горошком млинок 42г

за смаком

Лист лавровий

за смаком

Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г

100 мл.

Цибуля порей

2 шт.

Етапи приготування

01

Свіжу рибу очистити від лушпиння (від хвоста до голови) і промити. Розрізати черево, видалити нутрощі і ще раз ретельно промити. Нарізати шматками, приправити сіллю і перцем. Відправити до холодильника і приступити до овочів.

02

Овочі помити, нарізати приблизно однаково. В першу чергу нарізати баклажани, а потім віджати. Після, почистити огірки і нарізати кубиками. Наступний на черзі - болгарський перець. Його нарізати великими часточками.

03

Моркву натерти на великій терці. Цибулю порей очистити і нарізати півкільцями, а цибулю ріпчасту дрібно посікти.

04

Вимити стручки червоного перцю, видалити насіння, а м'якуш нарізати тонкими смужками. Томати натерти на великій терці, заздалегідь видаливши з них шкірку.

05

Часник очистити, нарізати тонкими пластинками.

06

Баклажани обсмажити на рослинній олії, близько 2-3 хвилин. Висипати їх в окремий посуд. Цибулю ріпчасту обсмажити на середньому вогні 3 хвилини, додати цибулю порей і смажити до готовності. Після, викласти огірки, обсмажити, при цьому ретельно помішуючи.

07

Моркву також слід обсмажити. Потім додати часник, перець, перемішати і прогріти одну хвилину. Додати коріандр і прогріти ще одну хвилину.

08

Натерті раніше томати додати в овочеву суміш і перемішати з іншими інгредієнтами. Залишити тушкувати на повільному вогні близько 15 хвилин. Після закінчення тушкування посолити за смаком.

09

Викласти болгарський перець на дно форми для запікання, а зверху баклажани і приблизно третю частину приготованої овочевої томатної суміші. Присипати все злегка зеленню, додати декілька маленьких лаврових листків.

10

Рибу помістити у форму і сюди ж іншу овочеву томатну суміш. Накривши кришкою поставити в розігріту духовку до 160°C градусів. Запікати 60 хвилин з моменту закипання рідини.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв