
Солодкі вареники на заварному тесті
Варіантів приготування нашої улюбленої національної страви не злічити. Напевно, в кожній родині є свій, коронний рецепт, який дістався у спадок від бабусі, а то й від прабабусі. Проте, поповнити кулінарну скарбничку новим рецептом не завадить і ви, можливо, теж запровадите нову кулінарну традицію. Незважаючи на безліч варіантів приготування тіста, на наш смак, для солодких вареників саме вдалим є заварне. Вареники виходять ніжними, тоненькими і по-справжньому десертними. Можна готувати їх з різними солодкими начинками, з сиром та ягодами.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
3 шт.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
1 склянка
Масло вершкове домашнє
50 г
Цукор Ваш Цукор 10кг
4 ст. л.
Сіль Єгипет
0,5 ч.л.
Борошно 7 1кг
4-5 склянок
Сир кисломолочний Домашній
500 г
Родзинки
100 г
Лимон
1 шт.
Цукор ванільний Auchan 8г
Етапи приготування
01
Молоко налийте в каструлю, вкиньте вершкове масло, цукор (2 ст.л.), сіль. Помішуючи, доведіть все до кипіння.
02
Після цього зніміть каструлю з вогню і просійте до неї 1 склянку борошна. Швидко помішуючи її дерев'яною лопаткою, доведіть все до гладкої блискучої маси. Остудіть.
03
Жовтки відокремте від білків. Жовтки відкладіть, а білки введіть в борошняну масу і добре перемішайте все до однорідності.
04
Поступово просійте в тісто все борошно і вимісіть його так, щоб воно стало гладким і еластичним. Накрийте тісто і дайте трохи постояти.
05
Тим часом приготуйте начинку. Сир пропустіть через сито або протріть блендером.
06
Родзинки замочіть в окропі.
07
З лимона зніміть цедру.
08
Додайте в сир цукор, що залишився, ванільний цукор і жовтки, все добре розітріть.
09
Потім введіть родзинки і лимонну цедру і добре перемішайте.
10
Поверхню столу присипте борошном. Від тіста відокремте невелику частину і розкачайте в тонкий пласт. Склянкою виріжте кружечки.
11
На середину кожного кружечка покладіть приблизно 1 ч.л. начинки і затисніть по краю. Таким чином зліпіть всі вареники.
12
Зроблені вареники опустіть в киплячу підсолену воду і відваріть 3-5 хвилин від моменту закипання. Коли вареники спливуть - вони готові. Дістаньте їх шумівкою і подавайте з солодким соусом, вершковим маслом або сметаною.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів