Італійське шоколадне морозиво - Image

Італійське шоколадне морозиво

Кількість порцій: 6Час приготування: 3 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Італійська кухня здавна славиться своїми десертами. Серед них величезна кількість всіляких рецептів морозива, яке виготовляли ще в Стародавньому Римі. В Італії існують спеціальні заклади, де працюють майстри з виготовлення морозива, і продають його відразу після приготування. Італійське шоколадне морозиво відрізняється низьким вмістом жирів, воно щільне за структурою і тане повільніше звичайного. За бажанням можна додати до нього терту цедру апельсина або лимона, ягоди або шматочки фруктів, горіх або мигдаль, ложку коньяку або вермуту.

Інгредієнти

Молоко

6 ст.

Цукор

1 ст.

Жовток яєчний

12 шт.

Шоколад чорний

340 г.

Какао-порошок

за смаком

Етапи приготування

01

Збити жовтки, вилити в каструлю, додати до жовтків половину молока, всипати цукор.

02

Каструлю поставити на маленький вогонь, нагрівати, постійно помішуючи. Маса повинна бути густою.

03

Зняти каструлю з вогню, постійно помішуючи додати половину молока і половину натертого шоколаду. Перемішати до однорідної маси.

04

Поставити каструлю в холодильник для охолодження.

05

Подрібнити половину шоколаду, додати в масу. Перемішати, перекласти в ємність, покласти в морозилку, перемішуючи кожні півгодини.

06

При подачі посипати зверху какао.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Італійське шоколадне морозиво – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua