
Бігос
Сама «народна» їжа, це квашена капуста. Але саме знатна і смачна страва з квашеної капусти, це бігос. Страва з квашеної капусти і м'яса, традиційна для польської, литовської, української, білоруської кухні (дуже схожа на щі). Зазвичай готується зі свіжої та квашеної капусти. Варіантів приготування бігосу ані трохи не менше, ніж варіантів приготування українського борщу. Готова страву має густу консистенцію, злегка кислуватий смак і запах копченостей. Вважається, що важливо бігос охолодити на морозі, тоді він стане особливо смачним. Подають бігос гарячим з хлібом, білим або чорним, часто - під горілку.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Капуста квашена
1,5 кг.
Сардельки Greisinger Австрійські 450г
250 г.
Грудка куряча Лібра Фуршетна копчено-варена
250 г.
Бекон охолоджений
100 г.
Цибуля
1 шт.
Гриби Боровичок Білі сушені 100г
50 г.
Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Лист лавровий
за смаком
Етапи приготування
01
Залити гриби окропом і залишити розмокати. До квашеної капусти додати духмяний перець, лавровий лист, трохи води і тушкувати протягом 1 години.
02
Тонко нашаткувати свіжу капусту, з грибів віджати воду і порізати їх соломкою. Тушкувати в окремій каструлі на маленькому вогні з додаванням невеликої кількості води протягом 30 хвилин.
03
Порізати сардельки, бекон, курку кубиками. Розігріти в сковороді трохи олії, обсмажити до готовності. Додати нашатковану цибулю, сіль і перець за смаком і смажити ще кілька хвилин, до м'якості цибулі.
04
Змішати обидва види капусти в одній каструлі, додати м'ясні інгредієнти. Добре розмішати і тушкувати все разом на маленькому вогні ще 30 хвилин. Бігос настоювати пару годин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів