
Овочева ікра
Ікру, приготовану за даним рецептом, можна готувати про запас. Вона прекрасно зберігається в банках. А взимку це буде просто знахідка. А можна приготувати і подати до столу в якості закуски, яка хороша і в гарячому, і в холодному вигляді. Отже, ікра заморська баклажанна. Пам'ятаєте цю фразу з незабутньої комедії? У смаковій палітрі овочевих інгредієнтів цієї ікри смак баклажана є найбільш яскраво вираженим і домінуючим. Хоча інші овочі (ріпчаста цибуля, солодкий перець і помідори) складають гідну компанію баклажану. Це смачна, корисна, вітамінна страва є дуже популярною, її із задоволенням готують багато господинь.
Інгредієнти
Часник
3 зуб.
Сіль
за смаком
Солодкий перець
3 шт.
Цукор
1 ч. л.
Цибуля
2 шт.
Оцет
1 ч. л.
Олія рослинна
3 ст. л.
Баклажан
2 шт.
Помідор
3 шт.
Етапи приготування
01
Перці нарізати невеликими шматочками, видаливши серцевину. Так само нарізати баклажани і помідори. Цибулю і часник очистити і подрібнити. Обсмажити баклажани і перець в розігрітій рослинній олії, 10 хв.
02
Додати цибулю, тушкувати, час від часу помішуючи, протягом 8 хв. Покласти помідори і готувати 6 хв. Додати сіль, перець, цукор і оцет, перемішати і тушкувати 5 хв. У готову ікру додати часник, перемішати. Ікру можна подавати гарячою чи холодною.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів