
Вареники староруські
Багато віків тому, скуштувавши турецьку дюшвару, наші предки придумали нову страву. З того часу вареники зайняли одну із головних позицій в украинскій кухні. В багатьох областях країни вони стали обрядовою стравою Так , на второй день свадьбы в старину подружки невесты приходили в гости к молодой с варениками , а женщины несли вареники породіллі. Ми пропонуємо вам приготувати цю страву по старинному рецепту під назвою вареники староруські. Пухке м яке тісто в поєднанні з начинкою із ліверу, жареної цибулі і сушених грибів в котрий таз підтвердили примовку, що шлях до серця чоловіка проходить через шлунок. Побалуйте свого коханого нашими варениками!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Серце яловиче
100 г.
Легені яловичі охолоджені
200 г.
Гриби Боровичок білі сушені 50г
4 шт.
Цибуля ріпчаста молода
1 шт.
Масло вершкове домашнє
1 ст. л.
Борошно пшеничне вищий гатунок
1,5 ст.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
1,5 ст.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ч. л.
Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г
1 ст. л.
Сметана ХМЗ 20%
0,5 ст.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
У холодній воді промити легеню і серце. Зварити, після прокрутити через м'ясорубку. Подрібнити цибулю, обсмажити на сковороді в олії, додати до меленого ліверу. Обсмажити масу з цибулі та ліверу.
02
Помити сушені гриби, зварити, дрібно нарізати, обсмажити і додати у фарш.
03
Змішати в мисці воду, молоко і сіль. На стіл висипати борошно гіркою, зробити в центрі ямку, вливати поступово молочну суміш і розбити яйця. Замісити тісто. Додати рослинну олію.
04
Розкачати тісто качалкою, вирізати кола. У центр кожного викласти начинку, защипнути краї. Варити в підсоленій воді. При подачі прикрасити свіжою зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів