
Пиріжки із капустою (печені)
Пиріжки з капустою хороші тим, що приготувати їх можна в будь-яку пору року. І хоча квасять капусту зазвичай на зиму, часто буває, що залишається вона до теплих днів. Тому цей рецепт і універсальний. Пиріжки з капустою виходять соковитими завдяки начинці. А дріжджове тісто робить пиріжки дуже м'якими і повітряними. Не помічаєш навіть, коли з'їдаєш один за одним. У цьому, напевно, і полягає вся привабливість цих пиріжків. Ще одна їх перевага в тому, що пиріжки з духовці набагато корисніші за інші. Відомо всім, що страви приготовані в духовці корисніші, ніж смажені, наприклад. Адже зберігаються всі корисні речовини інгредієнтів.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
600 г.
Дріжджі
25 г.
Олія рослинна
100 мл.
Яйця
1 шт.
Молоко
250 мл.
Цукор-пісок
1 ч. л.
Сіль
за смаком
Маргарин
20 г.
Квашена капуста
100 г.
Цибуля
1 шт.
Етапи приготування
01
В теплій воді розвести дріжджі та дві ложки борошна. Залишити на 15 хвилин. Потім висипати попередньо просіяне борошно. Замісити м'яке тісто.
02
Прикрити його кришкою та поставити в тепле місце, щоб воно підійшло. Далі для начинки, з капусти вижати розсіл та нарізати її. Нарізати цибулю та смажити її до золотистого кольору.
03
Потім викласти в цибулю капусту та зменшити вогонь. Збільшене в об’ємі тісто викласти на посипану мукою дошку та скатати з нього кульки однакових розмірів. Кожну кульку розкачати з допомогою качалки висотою приблизно 0,7 сантиметра.
04
У центрі кружечка викласти начинку та скріпити краї. Потім викласти пиріжки на деко, змащене маргарином. Залишити приблизно на 15-20 хвилин. Збити віничком яйце чи тільки окремо жовток і змастити поверхню кожного пирога за допомогою кулінарної кісточки. Помістити деко в розігріту до 200°С духовку та випікати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів