Карасі в сметані - Image

Карасі в сметані

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Карась - це риба зовсім не делікатесна і не вишукана. А деякі її зовсім не вважають за рибу, бо стійкий запах болота і кістки перетворюють поїдання карасів на справжню муку. Але трапляється дивне перетворення, коли карасів запікають у сметані. Цей приголомшливий смак і аромат миттєво виводять їх у вищу лігу. Проблема кісток все одно залишається, але вона розв'язувана. Карасів для цієї страви краще брати не найбільших, але неодмінно найсвіжіших. А щоб надати рибі благородного аромату і приглушити запах болота для цього робимо надрізи кожної риби з обох сторін і збризкуємо лимонним соком. Таким чином лимонний сік не тільки надасть вишуканого аромату, але й розм'якшить дрібні настирливі кісточки.

Інгредієнти

Карасі

1 кг.

Масло вершкове

3 ст. л.

Перець чорний мелений

1 щіпка

Сіль

1 щіпка

Сметана, жирністю 20-30%

500 г.

Етапи приготування

01

Карасів почистити, вимити, обсушити, обмазати розм'якшеним маслом і скласти в сковороду.

02

Запікати в духовці, розігрітій до 120°С 10 хвилин.

03

Потім рибу посолити, поперчити. Викласти зверху сметану, закрити кришкою і знову відправити в духовку на 45 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Карасі в сметані – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua