Маринований молодий буряк - Image

Маринований молодий буряк

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Молодий буряк – корисна і солодка овочева культура, яка дуже хороша в замаринованому вигляді. До того ж, піддаючись термічній обробці, коренеплід зберігає всі цінні вітаміни. Маринований буряк служить основою для приготування холодників (холодних літніх супів), овочевих салатів, вінегретів і закусок. Його можна вживати відразу після мариновки як прекрасне доповнення до м'ясної або рибної страви, а можна і довгий час зберігати в холодильнику. Кмітливі господині запасаються маринованим буряком на зиму, щоб і в холоди радувати домашніх корисною і смачною їжею. Ви належите до їх числа? Тоді разом насолоджуйтеся цією нехитрою дієтичною закускою.

Інгредієнти

Буряк

1,5 кг

Цукор

300 г

Сіль

за смаком

Оцет

300 мл

Етапи приготування

01

Буряк вимити. Відрізати краї, залишивши невеликі хвостики. Закип'ятити в каструлі 2 л води з оцтом і цукром. Готувати до повного розчинення цукру. Покласти буряк і варити під кришкою на середньому вогні 1 год.

02

Шумівкою викласти буряк на тарілку і дати охолонути. Потім зняти шкірку. Якщо буряк великий, розрізати його вздовж на 3-4 частини, залишаючи хвостики. Маринад процідити і довести до кипіння.

03

Покласти очищений буряк в стерилізовані банки, залити маринадом, накрити і поставити в холодильник на зберігання.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Маринований молодий буряк – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua