Тальятеле із запеченим гарбузом - Image

Тальятеле із запеченим гарбузом

Кількість порцій: 6Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Тальятеле - вид італійських макаронних виробів, що представляє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Цікаво, що питання про ширину цієї дуже популярної італійської пасти вирішувалося не ким-небудь, а Торгово-промисловою палатою Болоньї, в постанові якої говориться, що ширина тальятеле повинна бути саме 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Власний смак тальятеле нейтральний, втім, як і смак будь-якого виду пасти, тому смакова палітра страви, в основі якої паста, залежатиме від інших інгредієнтів страви. У нашому випадку це гарбуз, запечений кубиками в духовці, і сир "Моцарела". Виходить дуже смачно і ароматно.

Інгредієнти

Паста "Тальятеле"

400 г.

Моцарела

100 г.

Гарбуз

200 г.

Свіжий чебрець

2 гілочки

Часник

2 зубчики

Оливкова олія

за смаком

Лимон

1 шт.

Cіль

за смаком

Етапи приготування

01

Розігріти духовку до 200°C. На деко, застелене фольгою, налити пару ложок оливкової олії, додати нарізаний кубиками гарбуз, роздавлений часник і чебрець.

02

Поставити запікатися на 20-25 хвилин. Часник і чебрець прибрати.

03

Зварити пасту, залишивши воду, в якій вона варилася.

04

Відварені тальятеле змішати з лимонною цедрою, гарбузом. Додати трохи води і підсолити. Подавати відразу гарячим у підігрітому посуді. Зверху порційно додати моцарелу. При необхідності у вже готову страву можна додати ложку оливкової олії.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Тальятеле із запеченим гарбузом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua