
Тальятеле із запеченим гарбузом
Тальятеле - вид італійських макаронних виробів, що представляє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Цікаво, що питання про ширину цієї дуже популярної італійської пасти вирішувалося не ким-небудь, а Торгово-промисловою палатою Болоньї, в постанові якої говориться, що ширина тальятеле повинна бути саме 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Власний смак тальятеле нейтральний, втім, як і смак будь-якого виду пасти, тому смакова палітра страви, в основі якої паста, залежатиме від інших інгредієнтів страви. У нашому випадку це гарбуз, запечений кубиками в духовці, і сир "Моцарела". Виходить дуже смачно і ароматно.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сир Славія Моцарела 50%
100 г.
Гарбуз Хоккайдо
200 г.
Чебрець свіжий 50г
2 гілочки
Часник
2 зубчики
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Лимон
1 шт.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Розігріти духовку до 200°C. На деко, застелене фольгою, налити пару ложок оливкової олії, додати нарізаний кубиками гарбуз, роздавлений часник і чебрець.
02
Поставити запікатися на 20-25 хвилин. Часник і чебрець прибрати.
03
Зварити пасту, залишивши воду, в якій вона варилася.
04
Відварені тальятеле змішати з лимонною цедрою, гарбузом. Додати трохи води і підсолити. Подавати відразу гарячим у підігрітому посуді. Зверху порційно додати моцарелу. При необхідності у вже готову страву можна додати ложку оливкової олії.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів