Кутя - Image

Кутя

Кількість порцій: 12Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Кутя - у перекладі з грецької - варена пшениця. У стародавніх слов'ян - це ритуальне поминальне блюдо, яке символізує вічний зв'язок світу мертвих і світу живих. Кожен продукт в цій страві має своє смислове значення. Зерно - символізує вічне життя, воскресіння, добробут; мед - здоров'я і благополучний побут; мак і горіхи - достаток і плодючість.Кутя - головна обрядова страва на нашому столі в Святвечір, з неї починають святкову вечерю. Пропонуємо вам приготувати кутю за нашим рецептом, який дойшов до нас з глибини століть. Бережіть традиції предків і нехай у вашому домі панує мир, благополуччя і достаток.

Інгредієнти

Пшениця для куті

3 ст.

Горіхи

1 ст.

Мак

1 ст.

Родзинки

1 ст.

Мед

за смаком

Вода

за смаком

Етапи приготування

01

Пшеницю зварити. На 3 ст. пшениці взяти - 7 ст. води.

02

Мак перетерти в кавомолці. Потім на сковорідку налити трохи води, додати мак і цукор. Трохи протушкувати.

03

Горіхи подрібнити. Родзинки запарити.

04

Додати в готову кутю мак із цукром, родзинки і горіхи.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Кутя – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua