Сільський великодній коровай з горіхами - Image

Сільський великодній коровай з горіхами

Кількість порцій: 8Час приготування: 2 год 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пасхальна випічка - це те, без чого неможливо уявити святковий стіл у день Великодня після семитижневого посту, крім того, це гордість господині, яка цю випічку приготувала. Запропонований рецепт - один із варіантів пасхальної випічки. Сільський великодній коровай з горіхами готується зі здобного тіста з додаванням горіхів (мигдалю і волоських горіхів), родзинок, цедри апельсина і лимона. Тісто для короваю - непросте, потребує уваги господині, його готують в кілька етапів, поступово додаючи всі інгредієнти. Але результат вартий затраченої праці.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

500 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

100 г.

Молоко 2,5% 900г

200 г.

Масло вершкове домашнє

100 г.

Цедра лимону Kotanyi 14г

за смаком

Яйце куряче С0 1шт

4 шт.

Ром Kraken Spiced темний 40% 0.7л

3 ст. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Родзинки

100 г.

Мигдаль

50 г.

Волоський горіх

50 г.

Апельсинова цедра Kotanyi 20г

за смаком

Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл

20 г.

Етапи приготування

01

Щоб приготувати опару для тіста, необхідно розвести в 100 г. теплого молока дріжджі, додати також 1 ст. л. цукру. Прибрати в тепле місце, опара повинна збільшитися в два рази.

02

Для приготування дріжджового тіста, необхідно висипати на стіл просіяне борошно гіркою, влити опару, влити молоко, 80 г. розтопленого і охололого вершкового масла, 3 жовтки, додати цукор і сіль. Замісити тісто, накрити рушником зверху, залишити на 1 годину.

03

Родзинки ретельно промити під холодною водою, залити ромом на 20 хвилин. Горіхи подрібнити на невеликі шматочки, натерти цедру лимона та апельсина на дрібній тертці.

04

У тісто вмішати горіхи, цедру і родзинки, перемішати, розподілити по всьому тісту начинку. Зробити з тіста форму короваю, дати постояти протягом 15-20 хвилин. Зверху зробити ножем надрізи.

05

Верхівку короваю змастити збитим яйцем. Розігріти духовку до температури 180°C, випікати коровай протягом 45-55 хвилин. Готовий коровай змастити зверху вершковим маслом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв