
Бабка картопляна
Напевно багато хто пробували або хоча б чули про домашню бабку з локшини. Багато хто з бабусь робили так свого часу. Причому локшину вони теж робили самостійно, а потім запікали її (в печі або в духовці). Рецепт бабки з картоплі трохи простіший, ніж з локшини, бо не треба витрачати час, щоб замісити тісто. Але зате з додаванням курки в страву, вона стає більш насиченою. В принципі, об'єднати курку і картоплю - це чи не найвдаліший варіант. Вони разом - це завжди смачно і ситно. До того ж під час запікання картопля має дуже приємний смак, який м'ясо добре доповнює. А цибуля надає соковитість і аромат. То ж страва - якраз для смейної вечері.
Інгредієнти
Картопля
12 шт.
Цибуля
3 шт.
Свиняча грудинка
150 г.
Сiль
за смаком
Етапи приготування
01
Грудинку дрібно нарізати. Цибулю нарізати тонкими напiвкiльцями.
02
Грудинку обсмажити на сухій розігрітій сковорідці до золотистого кольору. Додати цибулю і ще трохи посмажити.
03
Картоплю та цибулю, що залишилася натерти на дрібну тертку. Вiдкинути на сито і дати стекти зайвiй рідинi.
04
Потім в картоплю додати сіль і цибулю з грудинкою. Добре перемішати.
05
Перекласти масу у вогнетривкий посуд і поставити в духовку запікатися на 30 хвилин при температурі 190°С.
06
Подавати зі сметаною.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів