Солодкі вареники на заварному тесті - Image

Солодкі вареники на заварному тесті

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

Варіантів приготування нашої улюбленої національної страви не злічити. Напевно, в кожній родині є свій, коронний рецепт, який дістався у спадок від бабусі, а то й від прабабусі. Проте, поповнити кулінарну скарбничку новим рецептом не завадить і ви, можливо, теж запровадите нову кулінарну традицію. Незважаючи на безліч варіантів приготування тіста, на наш смак, для солодких вареників саме вдалим є заварне. Вареники виходять ніжними, тоненькими і по-справжньому десертними. Можна готувати їх з різними солодкими начинками, з сиром та ягодами.

Інгредієнти

Яйця

3 шт.

Молоко

1 склянка

Вершкове масло

50 г

Цукор

4 ст. л.

Сіль

0,5 ч.л.

Борошно

4-5 склянок

Сир домашній

500 г

Родзинки (за бажанням)

100 г

Лимон

1 шт.

Ванільний цукор

Етапи приготування

01

Молоко налийте в каструлю, вкиньте вершкове масло, цукор (2 ст.л.), сіль. Помішуючи, доведіть все до кипіння.

02

Після цього зніміть каструлю з вогню і просійте до неї 1 склянку борошна. Швидко помішуючи її дерев'яною лопаткою, доведіть все до гладкої блискучої маси. Остудіть.

03

Жовтки відокремте від білків. Жовтки відкладіть, а білки введіть в борошняну масу і добре перемішайте все до однорідності.

04

Поступово просійте в тісто все борошно і вимісіть його так, щоб воно стало гладким і еластичним. Накрийте тісто і дайте трохи постояти.

05

Тим часом приготуйте начинку. Сир пропустіть через сито або протріть блендером.

06

Родзинки замочіть в окропі.

07

З лимона зніміть цедру.

08

Додайте в сир цукор, що залишився, ванільний цукор і жовтки, все добре розітріть.

09

Потім введіть родзинки і лимонну цедру і добре перемішайте.

10

Поверхню столу присипте борошном. Від тіста відокремте невелику частину і розкачайте в тонкий пласт. Склянкою виріжте кружечки.

11

На середину кожного кружечка покладіть приблизно 1 ч.л. начинки і затисніть по краю. Таким чином зліпіть всі вареники.

12

Зроблені вареники опустіть в киплячу підсолену воду і відваріть 3-5 хвилин від моменту закипання. Коли вареники спливуть - вони готові. Дістаньте їх шумівкою і подавайте з солодким соусом, вершковим маслом або сметаною.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Солодкі вареники на заварному тесті – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua