
Перемячи
Перемячі-це улюблена багатьма страва. Прийшла вона до нас з татарської кухні. У нас вона є не вельми популярна, але в татарських сім'ях немає господині, яка б не вміла готувати перемячі. Потрібно віддати належне, що ці повітряні, дріжджові пиріжки просто тануть у роті. Вони здатні спокусити навіть самого норовистого противника дріжджового тіста, причому смаженого в маслі. Адже тільки уявіть, як це ніжне тісто, м'яке, повітряне, соковите, тому що смажене на соняшниковій олії, торкається ваших губ і тане, тане, тане. Ви відкушує це тісто, просочене всередині м'ясним соком, а потім кусаєте м'ясо і злітаєте від задоволення.
Інгредієнти
Молоко
300 мл.
Маргарин (або вершкове масло)
40 г.
Сіль
1-2 ч.л.
Борошно пшеничне
500 г.
Дріжджі (сухі)
1,5 ч.л.
Олія рослинна
400-500 мл.
М'ясо
600 г.
Перець чорний мелений
За смаком
Вода (для начинки)
50-70 мл.
Цибуля
3 шт.
Цукор
3/4 ст.л.
Етапи приготування
01
Молоко підігріти. Маргарин (масло) розтопити. Борошно просіяти. Налити молоко, рослинну олію (1 ст. л.), маргарин (масло), цукор, сіль (1 ч. л.), борошно, дріжджі. Замісити тісто.
02
М'ясо і цибулю пропустити через м'ясорубку, додати сіль, перець і воду, добре перемішати.
03
З тіста сформувати товстий джгут. Порізати на 16-18 частин.
04
Руками сформувати коржі. У центр коржів покласти начинку. Зібрати края в збірку, залишити в центрі отвір, діаметром 1-1,5 см.
05
У сковороді розігріти олію (олії багато). Перемячі покласти отвором вниз. Смажити на середньому вогні до рум'яної скоринки.
06
Потім перевернути столовою ложкою, в отвір влити гарячу олію, в якій смажаться перемячі, так само смажити до рум'яної скоринки. Смачного!
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів