Парміджано (італійська страва з баклажанами) - Image

Парміджано (італійська страва з баклажанами)

Кількість порцій: 2Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Страва "Парміджано" прийшла до нас з Італії. У цій країні вона вважається класичною. У ній приємно поєдналися баклажани і два види сиру: моцарелла і пармезан. Можна припустити, що назва страви пішла від назви самого сиру "пармезан", який тут використовують. Його м'якість надає баклажанам особливий смак, який важко сплутати з чимось іншим. Разом з моцарелою вони роблять страву в міру соковитою і ніжною. Спробувавши запечені у такому вигляді баклажани, ваші гості будуть у захваті. Ну а ви будете раді від того, що страва така смачна, але зусиль вона вимагає небагато, та й за часом готується досить швидко - всього 30 хвилин - і ваші гості насолоджуються вишуканою стравою від італійських кухарів.

Інгредієнти

Баклажани

160 г.

Помідори

160 г.

Сир Моцарела

100 г.

Сир Пармезан

60 г.

Олія рослинна

60 мл.

Базилік

5 г.

Томатний соус

30 г.

Етапи приготування

01

Баклажани і помідори ретельно промити і просушити. Потім овочі нарізати кружальцями завтовшки 0,7 см.

02

Кружальця з помідорів і баклажанів обсмажити на олії в сковороді, з обох сторін, до появи рум'яної скоринки. Потім овочі викласти на паперовий рушник і дати стекти зайвій олії.

03

У керамічну миску для запікання або невелику сковорідку викласти по колу чергуючи помідори і баклажани так, щоб овочі трохи накладалися один на одного. Таким чином застелити все дно миски або сковороди. Посолити і поперчити за смаком.

04

Зверху на овочі, в центр миски або сковороди, викласти томатний соус.

05

Зверху на соус і овочі посипати тертий сир Пармезан.

06

Запікати в духовці при температурі 180°C градусів, до появи золотистої скоринки у сиру.

07

Прикрасити свіжим базиліком.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Парміджано (італійська страва з баклажанами) – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua