
Бабка з маком
Для тих, хто любить цей солодкий і соковитий інгредієнт, ми пропонуємо ще одну страву з маком. Це бабка. Для релігійних же людей - це ще одна страва до свята, яке трапляється взимку - Андрія. Тоді випікають хлібобулочні вироби з маком. Але ж бабка з маком підійде навіть для звичайної сімейної вечері. Тому що її легко і швидко зробити (тим більше, що мак продається цілий рік), а замісити тісто - не складе труднощів для будь-якої, навіть молодої господині. Бабку можна подавати зі сметаною або медом - тоді вона буде ще смачнішою. Тому якщо ви любите посидіти в колі сім'ї за чашкою теплого чаю або молока, тоді бабка з маком складе вам приємну компанію.
Інгредієнти
Мак
200 г.
Цукор
150 г.
Ванільний цукор
10 г.
Яйце куряче
6 шт.
Борошно пшеничне
2 ст. л.
Масло вершкове
25 г.
Етапи приготування
01
Ретельно промити мак, залити гарячою водою, дати час набрякнути. Після, відкинути на сито, дати стекти воді, перекласти в ступку, додати цукор, ретельно розтерти. Поступово додавати по одному яєчному жовтку.
02
Коли мак добре розітреться з цукром, додати борошно, добре перемішати, поступово ввести збиті білки.
03
Змастити форму для випікання маслом, викласти суміш у форму. Випікати 20-30 хвилин у духовці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів