Салат "Кармен" - Image

Салат "Кармен"

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Салати вперше почали готувати в Римі. Відноситься страва до вікової категорії "кому за 2500 років". По складу салат значно відрізняється від сучасного, його основою тоді були цибуля, петрушка, а заправка - мед, сіль і перець. Пізніше французи включили до старих інгредієнтів латук, який перейменували на честь страви, - "салатом" . З подальшим поповненням суміші : кульбабою, лободою, цикорієм, проявлялася тенденція різноманітності і створення нових видів. Представлена страва, як і більшість їй подібних, готується швидко і легко. Виходить відмінна закуска з курки, шинки і помідорів, заправлених пікантною аджикою. У салаті "Кармен" ви знайдете і вітаміни, і відмінний смак! Залишається тільки насолодитися!

Інгредієнти

Куряче філе

200 г.

Шинка

150 г.

Помідор

250 г.

Хліб

100 г.

Майонез

2 ст. л.

Аджика

1 ч. л.

Часник

4 зуб.

Олія

3 ст .л.

Сіль

за смаком

Спеції

за смаком

Етапи приготування

01

Підготувати куряче філе: порізати його соломкою і обсмажити на рослинній олії. Посипати у кінці спеціями для курки (за бажанням) і посолити.

02

Шинку порізати соломкою. Висипати в олію, де смажилося куряче філе і трохи обсмажити. Помідори помити, порізати соломкою. Відкласти інгредієнти. Зайнятися приготуванням соусу.

03

Для соусу: змішати 2,5 ст. л. майонезу з аджикою і подрібненим через прес часником. Хліб порізати соломкою. Зробити з нього сухарі. Перейти до формування салату.

04

У неглибоку тарілку викласти куряче філе, потім змастити шаром соусу, за смаком.  Зверху покласти 1/2 частини порізаних помідорів. На них покласти шинку, змастити раніш приготованим соусом.

05

Викласти інші помідори. Прибрати салат в холодильник хвилин на 20 для просочення. Вже перед поданням на стіл, посипати сухарями.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі шпинату

Салат зі шпинату

1

20 хв

Салат "Кармен" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua