
Булочки с капустяного тіста
Ці булочки трохи схожі на пиріжки із капустою. Тільки в нашому рецепті капуста виступає не як начинка, а одна зі складових тіста. Трохи незвично, правда? Але таким чином виходить надзвичайно смачні булочки. Завдяки тому, що капуста в цій страві знаходиться в самому тісті, булочки виходять дуже м'які на смак. Крім того, свіжа капуста містить в собі багато різних вітамінів. Наприклад, вітамін С, хоча це і дивно. Крім цього, організм, щоб перетравити капусту, витрачає досить багато енергії, тому капуста ще й продукт дієтичний. Вона, так би мовити, компенсує те, що тісто достатньо калорійне. Такими булочками приємно поласувати на роботі чи у школі.
Інгредієнти
Капуста білокачанна
250 г.
Борошно пшеничне
360 г.
Зубчик часнику
1 шт.
Дріжджі сухі
5 г.
Олія оливкова
45 г.
Сіль
5 г.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно нашинкувати дуже дрібно капусту. Обсмажити на розігрітій оливковій олії до мякості з цілим зубчиком часнику. Приблизно хвилин 10-15. Капуста готова. Поставити її охолоджуватися. Потім потрібно приготувати тісто. В теплій воді розвести дріжджі. Та поставити їх на хвилин 10 в тепле місце.
02
В підходящу ємність додати просіяне борошно та сіль. Викласти дріжджі. Замісити тісто. В тісто додати капусту, що охолола та вимісити тісто руками. Борошна може бути потрібно трохи більше.
03
Накрити рушником та відправити в тепле місце на 1,5 години. Тісто повинне збільшитися удвічі. Взяти тісто і сформувати ковбаску. Поділити її на рівні шматочки. Повинно вийти 8 шматочків.
04
Сформувати колобки та викласти у форму для випікання. Накрити рушником та відправити у тепле місце ще на 30 хвилин. Тепер колобки готові до випікання. Відправити в гарячу духовку, розігріту до 210-220°C, до легкої золотистої скоринки. Булочки готові.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів