
Різото з червоним вином
Різото - це традиційна страва італійської національної кухні, головним інгредієнтом якої є рис. Дуже важливо правильно вибрати сорт рису, найбільш підходящий для різото. Від цього багато в чому залежить, якою вийде Ваша страва. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Насправді варіантів різото багато. У цієї страви немає точно визначеного переліку інгредієнтів і їх співвідношення. Головне - це спосіб приготування рису. Запропонований рецепт - один із найбільш простих варіантів різото. Порада: дуже важливо додавати бульйон порціями. Наступну порцію бульйону додають в той момент, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
1,5 ст. л.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
0,5 шт.
Рис пропарений
230 г.
Вино Giacondi червоне сухе 12% 3л
6,5 ст. л.
Бульйон курячий Food Studio 500мл
800 мл.
Масло вершкове домашнє
2 ст. л.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Поставити на вогонь сковороду, налити оливкову олію, розігріти, висипати на сковороду дрібно нарізану цибулю, обсмажувати протягом 8-10 хвилин.
02
Всипати рис до цибулі в сковороду, перемішати дерев'яною ложкою. Обсмажувати протягом декількох хвилин.
03
Бульйон налити в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння. Влити вино в рис на сковороді, після вливати поступово бульйон. Постійно помішуючи, готувати до випаровування рідини. Додаючи потроху бульйон, готувати до м'якості рису.
04
Зняти сковороду з вогню, додати в рис вершкове масло і пармезан.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів