Молода картопля, запечена "в рукаві" - Image

Молода картопля, запечена "в рукаві"

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Для приготування цієї страви нам знадобиться спеціальний кулінарний "рукав". Якщо ви ніколи не запікали їжу таким способом - обов'язково спробуйте, адже він має досить багато переваг. По-перше, продукт зберігає більше поживних речовин. По-друге, страва відрізняється багатим запахом і смаком, адже всі інгредієнти насичуються ароматами і соками один одного. По-третє - проза життя - вам не доведеться мити противень або форму. Тільки будьте обережні, відкриваючи рукав після того, як картопля дійде до кондиції - робіть це акуратно, щоб не обпектися парою. Сподіваємося, вам сподобається цей спосіб приготування!

Інгредієнти

Молода картопля

1 кг

Часник

3 зубчики

Петрушка, кріп або інша зелень за смаком

1 пучок

Оливкова олія

3 ст.л.

Морська сіль

за смаком

Чорний перець

за смаком

Кінза (за бажанням)

за смаком

Етапи приготування

01

Духовку розігрійте до 200°C.

02

Картоплю ретельно вимийте і, при необхідності, потріть щіткою, зберігаючи шкірку. Якщо вона крупна, кожну картоплину можна наколоти виделкою у кількох місцях.

03

Часник очистіть і подрібніть ножем.

04

Зелень порубіть ножем.

05

У глибоку миску влийте оливкову олію, покладіть часник, сіль, перець і зелень. Все добре перемішайте.

06

Потім покладіть картоплю і ще раз все ретельно перемішайте, так, щоб картопля покрилась отриманою сумішшю.

07

Підготуйте рукав для запікання і викладіть туди картоплю з зеленню. Зав'яжіть рукав так, щоб у ньому залишалося якомога більше повітря. Зробіть в рукаві 2-3 проколи.

08

Помістіть рукав на грати в розігріту духовку і випікайте приблизно 40-60 хвилин - залежно від розміру картоплі.

09

Готову картоплю можна подати, додатково посипавши рубленою зеленню (цікавий аромат додасть кінза) та поливши оливковою олією.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Молода картопля, запечена "в рукаві" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua