
Медовий торт "Укус бджоли"
Присвячуємо медовий торт "Укус бджоли" всім ласунам і любителям меду, горіхів і найніжнішого, повітряного бісквіта І тим більше, якщо вам хочеться чогось особливого, легкого, витонченого і святкового ми рекомендуємо приготувати даний торт. З його приготуванням прийдется трохи попрацювати, але торт порадує вас своєю вишуканістю та божественним смаком. Торт відрізняється дуже ніжною текстурою. Він виходить пористим, повітряним і просто тане в роті. При виготовленні медового торта "Укус бджоли" потрібно дотримуватися всіх етапів приготування і тоді у вас вийде чарівний торт з незабутнім смаком. Ніжний крем, соковитий медовий бісквіт - це ідеальне поєднання.
Інгредієнти
Борошно
225 г.
Розпушувач
10 г.
Сіль
3 г.
Вершкове масло
125 г.
Цукор
150 г.
Яйце
5 шт.
Ванільний екстракт
5 г.
Мед (рідкий)
130 мл.
Мигдальні пелюстки
50 г.
Вершки (35%)
100 мл.
Кукурудзяний крохмаль
25 г.
Цукрова пудра
50 г.
Молоко
125 мл.
Мигдальний екстракт
5 г.
Смажений мигдаль
200 г.
Етапи приготування
01
В миску просіяти борошно, з сіллю та розпушувачем, а потім відставити. Окремо до білого збити м'ягке масло з цукром. До масла з цукром по одному ввести 2 яйця і ванільний екстракт при цьому не перестаючи збивати. В суміш з масла, цукру та яєць додати 1/3 борошняної суміші та 2 столові ложки молока та вже не збивати, а лопаткою з силікону акуратно розмішати. Ще два рази додавати борошно та молоко, тобто ще 1/3 борошна та ще 2 столові ложки молока і так двічі. Кожного разу помішуючи лопаткою.
02
Взяти високу форму для випікання (20 см.), але нероз'ємну (це важливо), змастити маслом и на дно викласти коло із паперу для випікання. Це зробити неодмінно, оскільки мед обов'язково просочиться та не можна буде дістати бісквіт, а так він гарно відстане від стінок та дна. Викласти у форму тісто та розрівняти. Мед трохи підігріти та вилити його просто так на тісто. Він сам розтечеться та просочиться вниз. Так і повинно бути. Мед просочить бісквіт та буде неймовірно смачний корж.
03
Зверху на мед розкласти пелюстки мигдалю. Відправити в духовку на 40 хвилин приблизно при температурі 180°С. За тортом потрібно слідкувати та зрідка протикати шпажкою. Верхня частина зарум'яниться практично одразу. Якщо буде підсмажуватися сильно, то потрібно накрити фольгою, а інакше - підгорить.
04
Готовий бісквіт охолодити в формі та витягнути. Розрізати на 2 частини. Гарна текстура - не сухий та не мокрий. Охолодити корж.
05
Зробити крем. Для цього збити жовтки з пудрою та крохмалем в пишну білу масу. Залити молоко та мигдалеву есенцію та ще раз збити. Поставити ємність з кремом на середній вогонь і при постійному помішуванні варити крем до загустіння. Потім його потрібно повністю охолодити, краще при цьому накрити плівкою.
06
Мигдаль для декору подрібнити в блендері. Дуже холодні вершки збити в міцну щільну піну. Акуратно ввести вершки в заварний крем, що охолов. Рясно промастити кремом один нижній корж. Залишити для боків. Накрити другим коржом - щоб мигдаль був зверху, промастити боки та обсипати січеними горішками. Торт прибрати в холодильник на 2-3 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів