Бабка з маком - Image

Бабка з маком

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 год 5 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Для тих, хто любить цей солодкий і соковитий інгредієнт, ми пропонуємо ще одну страву з маком. Це бабка. Для релігійних же людей - це ще одна страва до свята, яке трапляється взимку - Андрія. Тоді випікають хлібобулочні вироби з маком. Але ж бабка з маком підійде навіть для звичайної сімейної вечері. Тому що її легко і швидко зробити (тим більше, що мак продається цілий рік), а замісити тісто - не складе труднощів для будь-якої, навіть молодої господині. Бабку можна подавати зі сметаною або медом - тоді вона буде ще смачнішою. Тому якщо ви любите посидіти в колі сім'ї за чашкою теплого чаю або молока, тоді бабка з маком складе вам приємну компанію.

Інгредієнти

Мак

200 г.

Цукор

150 г.

Ванільний цукор

10 г.

Яйце куряче

6 шт.

Борошно пшеничне

2 ст. л.

Масло вершкове

25 г.

Етапи приготування

01

Ретельно промити мак, залити гарячою водою, дати час набрякнути. Після, відкинути на сито, дати стекти воді, перекласти в ступку, додати цукор, ретельно розтерти. Поступово додавати по одному яєчному жовтку.

02

Коли мак добре розітреться з цукром, додати борошно, добре перемішати, поступово ввести збиті білки.

03

Змастити форму для випікання маслом, викласти суміш у форму. Випікати 20-30 хвилин у духовці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Бабка з маком – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua