Цибулевий мармелад - Image

Цибулевий мармелад

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Це вишукане блюдо французької кухні. Цибулевий мармелад популярний у Франції, Англії. У Європі він продається в магазинах. Необхідно відзначити, що цибулю (білу чи червону) для цього рецепта краще вибирати солодку і соковиту. У процесі приготування страви важливо стежити, щоб цибуля не підгоріла, інакше мармелад може гірчити. Подають цибульний мармелад до сиру, м'яса, паштету, можна з хлібом і вершковим маслом, тостами. Цибулевий мармелад (конфітюр) можна приготувати про запас і зберігати півроку, для цього розкласти його гарячим в простерилізовані банки як варення.

Інгредієнти

Цибуля

3 кг.

Вершкове масло

250 г.

Червоне сухе вино

0,75 л.

Оцет

1 ст. л.

Мед

3 ст. л.

Сіль

1 ч. л.

Чебрець

2 гілочки

Коріандр

1 ч. л.

Етапи приготування

01

Очищену цибулю нарізати півкільцями.

02

У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло.

03

Додати до масла цибулю і поставити каструлю на середній вогонь. Періодично помішуючи, готувати протягом 1 години.

04

Додати в соус вино, оцет, мед, сіль і приправи.

05

Варити ще 1 годину, поки цибуля не перетвориться на мармелад.

06

Вийняти чебрець з каструлі і готовий мармелад ще гарячим розкласти в підготовлені банки. Остудити і зберігати в прохолодному місці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Салат зі спаржі, горошку та яєць

Салат зі спаржі, горошку та яєць

2

40 хв