
Карасі в сметані
Карась - це риба зовсім не делікатесна і не вишукана. А деякі її зовсім не вважають за рибу, бо стійкий запах болота і кістки перетворюють поїдання карасів на справжню муку. Але трапляється дивне перетворення, коли карасів запікають у сметані. Цей приголомшливий смак і аромат миттєво виводять їх у вищу лігу. Проблема кісток все одно залишається, але вона розв'язувана. Карасів для цієї страви краще брати не найбільших, але неодмінно найсвіжіших. А щоб надати рибі благородного аромату і приглушити запах болота для цього робимо надрізи кожної риби з обох сторін і збризкуємо лимонним соком. Таким чином лимонний сік не тільки надасть вишуканого аромату, але й розм'якшить дрібні настирливі кісточки.
Інгредієнти
Карасі
1 кг.
Масло вершкове
3 ст. л.
Перець чорний мелений
1 щіпка
Сіль
1 щіпка
Сметана, жирністю 20-30%
500 г.
Етапи приготування
01
Карасів почистити, вимити, обсушити, обмазати розм'якшеним маслом і скласти в сковороду.
02
Запікати в духовці, розігрітій до 120°С 10 хвилин.
03
Потім рибу посолити, поперчити. Викласти зверху сметану, закрити кришкою і знову відправити в духовку на 45 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів