
Котлети в тісті
Що може бути краще старих добрих і перевірених рецептів? Тільки хіба що, якщо рецепт страви трохи змінений у кращий бік. Наш рецепт котлет у тісті повинен порадувати вас, нагадати про те, як у дитинстві мами робили подібне. Тепер не треба довго возитися з тістом, іноді воно може і не вийти таким, як потрібно. Можна брати вже готове магазинне листкове тісто - так ви заощадите дорогоцінний час і свої сили. До того ж і фарш можна робити з будь-якого м'яса - це значення не має. А ось готові котлетки в тісті порадують ваших рідних, адже це набагато краще, ніж купувати готову випічку - так виходить свіжіше та навіть надійніше.
Інгредієнти
Тісто листкове бездріжджове
500 г.
М'ясо (яловичина)
600 г.
Хліб (сірий)
100 г.
Цибуля ріпчаста
300 г.
Паніровочні сухарі
100 г.
Яйце
2 шт.
Часник
за смаком
Петрушка
20 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Молоко
300 мл.
Етапи приготування
01
М'ясо перемолоти на фарш. Хліб разом зі скоринкою добре розмочити у молоці. Коли розмокне, розім'яти руками. Цибулю та часник подрібнити у блендері. Тепер слід змішати всі інгредієнти, додати 1 яйце та порубану зелень петрушки.
02
Котлетний фарш відбити, щоб він вийшов пухким. Фарш слід приблизно розділити на рівні частини (можна 12). Сформувати котлети, обваляти їх у паніровочних сухарях.
03
Листкове тісто порізати на квадратики за кількістю котлет. Кожен квадратик трохи розкачати, загорнути в нього котлету та покласти на деко швом донизу. Друге яйце збити виделкою та змастити котлети зверху за допомогою пензлика. Запікати близько 35 хвилин у добре розігрітій духовці при температурі 180°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів