
Торт "Мурашник"
Буває, іноді дивишся рецепт - і неначе відразу поринаєш у спогади з дитинства. Згадуєш до дрібниць смак тієї страви, і тебе зохоплюють приємні хвилини з минулого. Але час минув, і ми в змозі самі приготувати ту чи іншу страву. Це можна сказати про наш наступний рецепт торта "Мурашник". Він цікавий не тільки своїми смаковими особливостями, а й формою. Він дійсно нагадує невеликий мурашник. Погодьтеся, це дуже цікава ідея для дитячого свята. Ваші дітки будуть у захваті від такого цікавого десерту з незвичайною формою. Та й дорослим він теж сподобається. Такий смачний торт не може бути непоміченим.
Інгредієнти
Борошно
530 г.
Цукор
80 г.
Сметана
200 г.
Маргарин
200 г.
Сіль
3 г.
Сода
4 г.
Молоко згущене (варене)
400 г.
Масло вершкове
200 г.
Етапи приготування
01
Просіяти борошно. Додати до нього маргарин, цукор, сметану та все перемішати. Замісити тісто. Пропустити тісто через м'ясорубку. І викласти його на деко. Запікати при 180°С до золотистого кольору.
02
Поки печеться тісто, приготувати крем: в миску покласти масло, відкрити варене згущене молоко. Збити масло зі згущеним молоком до однорідної маси.
03
Готове печиво перекласти до миски та подрібнити товкмачкою. Будуть не тільки крупинки, але й крихти, не потрібно лякатися, вони тільки сприяють скріпленню торту в результаті.
04
Вилити до крихт крем. Все ретельно перемішати. Взяти велику гладеньку тарілку та викласти торт гіркою.
05
Поставити торт до холодильнику на 3 години - щоб торт "схопився". Краще на ніч.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів