
Голубці з пекінської капусти
Голубці - це страва східно-слов'янська і дуже старовинна. З пір існування цієї страви з'явилося чимало способів її приготування, а також чимало видів самої страви. Адже, існують голубці ледачі, овочеві, з виноградним листям. Але сьогодні ми приготуємо голубці з пекінської капусти. Пекінська капуста додасть голубцям деякої витонченості, якої не можна досягти при завертанні фаршу в білокачанну капусту, так як остання має деяку жорсткість. Голубці дійсно виходять ідеально м'якими і ніжними. А по закінченню декількох днів у таких голубців не з`являється той неприємний спочатку присмак і запах, який притаманний голубцям з білокачанної капусти. Приємного апетиту!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Капуста Пекінська
1 шт.
Фарш свинячий
500 г.
Рис пропарений
150 г.
Цибуля ріпчаста молода
1 шт.
Сметана ХМЗ 20%
150 мл.
Часник
3 зубчика
Сік Наш сік томатний 950мл
350 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Паприка солодка Carmencita 75г
за смаком
Етапи приготування
01
Велику пекінську капусту розібрати на листя і промити їх. Листя скласти у велику каструлю і залити водою.
02
Каструлю поставити на вогонь і коли вода закипить, кип'ятити 1-2 хвилини. Потім вогонь вимкнути, а каструлю накрити кришкою.
03
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
04
До фаршу додати подрібнену цибулю і відварений рис. Фарш за смаком посолити, поперчити, додати мелену паприку і гарненько перемішати.
05
Капустяні листи дістати з води і кожен лист акуратно відбити молоточком.
06
На кожен капустяний лист викласти фарш і згорнути у формі голубців.
07
У воду, в якій варилася капуста, вилити томатний сік, додати чайну ложку солі, цукор, а також пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Все перемішати.
08
Викласти в каструлю по колу голубці, накрити каструлю кришкою і поставити на середній вогонь, приблизно на 60 хвилин. Можна іноді помішувати, але обережно.
09
Поки голубці варяться, приготувати сметанний соус. Для цього потрібно: в сметану видавити зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком і добре перемішати.
10
Коли голубці будуть готові, вимкнути вогонь і дати постояти їм під кришкою хвилин 5.
11
Подавати голубці треба гарячими з часниково-сметанним соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів