
Голубці українські
Голубці - дуже популярна і багатьма шанована страва. Стародавні греки готували щось подібне під назвою " капустяна долма . До нас воно дійшло з Європи, де було прийнято запікати голубів на гратах. І назву страва мала - голуби. Але не всі могли собі це дозволити і стали завертати м'ясний фарш з будь-якою крупою , найчастіше пшоном чи гречкою в капустяний лист. Звідси і назва " голубці " . Ми пропонуємо приготувати вам традиційні українські голубці. Зі свининою, цибулькою, тушковані в томатно-сметанному соусі. Смак, знайомий з дитинства кожному українцеві. До того ж смачна і поживна страва, яку дуже полюблюять наші чоловіки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Капуста білокачанна
160 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
120 мл.
Сметана ХМЗ 20%
65 мл.
Соус томатний Руна Гострий фірмовий 485г
50 мл.
Цибуля ріпчаста молода
50 г.
Рис пропарений
30 г.
Свинина котлетна натуральна
150 г.
Суміш рослинних олій Naturli органічна 200г
20 мл.
Майонез Одеський майонез Провансаль 67% 600г
20 мл.
Зелень Auchan Вітамінний пучок 75г
для прикраси
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець духмяний мелений
за смаком
Лист лавровий
1 шт.
Етапи приготування
01
Відокремити листя з капусти, обшпарити їх окропом. Рис відварити. Через м'ясорубку подрібнити свинину і цибулю. Додати сіль і перець, сюди ж всипати зварений рис, ретельно змішати.
02
На кожен капустяний лист викласти фарш, загорнути листя. Викласти голубці в глибоку ємність, додати лавровий лист. Окремо в мисці змішати молоко, томатний соус, майонез, сметану, добре перемішати. Вилити суміш на голубці, тушкувати в духовці 2,5-3 години.
03
Під час тушкування голубців, додати сіль і перець. Готові голубці викласти на тарілку, зверху додати майонез для прикраси, посипати свіжою зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів