
Борщ із чорносливом, квасолею і копченою грудинкою
Світ кулінарних рецептів такий обширний і багатогранний, що буквально кожен день з'являються все нові і нові рецепти, які дивують незвичайним міксом інгредієнтів. Але тим не менеш, не дивлячись на дуже незвичайні продукти в одній страві, все ж у кінцевому рахунку все дуже смачно. Так і з борщем із чорносливу, квасолі і грудинки. Спочатку може здатися, що чорнослив тут зовсім ні до чого. Але це тільки на перший погляд. Насправді сухофрукт надає особливого смаку всій страві, який навіть складно передати словами. Не кажучи вже про користь чорносливу для організму. Адже він багатий клітковиною і корисний для лікування серцево -судинних захворювань. Завдяки такій страві ви не тільки збагатитеся корисними речовинами, але і спробуєте щось нове, незвичайне.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Гомілка Курка По-Домашньому куряча
300 г.
Селера стебло
0,3 стебла
Морква
1 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
0,3 шт.
Часник
2 шт.
Цибуля червона
1 шт.
Петрушка 70г
10 г.
Лист лавровий
1 шт.
Перець Мрія чорний горошком 20г
2 шт.
Помідори рожеві фасовка
140 г.
Буряк
250 г.
Чорнослив Almond без кісточки 75г
80 г.
Квасоля вагова
100 г.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
20 мл.
Капуста білокачанна The Local Food шинкована вакуумна упаковка
150 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Грудинка свиняча Auchan варено-копчена
80 г.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Викласти курку в каструлю, залити 2,5 л. води, додати сюди ж цибулину, моркву, стебло селери, поставити каструлю на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь, додати стебла петрушки без листя, лавровий лист, чорний перець горошком. Варити протягом 2 годин на повільному вогні, знімаючи піну і жир.
02
Буряк очистити від шкірки, нарізати тонкою соломкою. Таким же чином нарізати моркву і капусту. Червону цибулю нарізати тонкими півкільцями. Копчену грудинку нарізати дрібними кубиками.
03
Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, висипати грудинку, обсмажити до золотистої скоринки, після додати в сковороду цибулю, моркву і буряк, перемішати, тушкувати 20 хвилин, до м'якості овочів. Нарізати помідори дрібними шматочками, додати в сковороду. Чорнослив висипати сюди ж, перемішати, тушкувати 10-15 хвилин.
04
У каструлю з бульйоном висипати грудинку зі сковороди, додати в бульйон овочі. Висипати капусту, варити 20-30 хвилин, після додати квасолю, варити 10 хвилин.
05
Подрібнити петрушку, розчавити часник, додати це все в борщ. При подачі додати в тарілку сметану.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів