Картопляні кнедлики - Image

Картопляні кнедлики

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Така нехитра страва, як кнедлики, існує в багатьох кухнях наших європейських сусідів, чи то німці, словаки, чехи, австрійці (а якщо додати сюди ж близькі їм галушки, кльоцки або ньокки, то географія страви помітно розширюється). Кнедлики можуть подаватися у складі супу, слугувати повноцінним другим і навіть, при додаванні солодких начинок, перетворитися на десерт. Загалом, можливо, й не зовсім справедливо називати цю страву "нехитрою", але те, що вона справді народна і улюблена, - це правда. Сьогодні ми готуємо найпростіші кнедлики - з картоплі з хлібною начинкою. Отже, починаємо качати колобки!

Інгредієнти

Картопля

1,2 кг

Молоко

0,5 склянки

Яйця

1 шт. (може знадобитись 2 шт.)

Мускатний горіх

за смаком

Картопляний крохмаль

2 ст.л. (може знадобитись трохи більше)

Вершкове масло

70 г

Білий хліб

50 г

Булочка

1 шт.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Очистіть картоплю. Натріть на терці 800 г картоплі. Викладіть її в миску, залийте холодною водою і залиште на 30 хвилин.

02

Другу частину картоплі (400 г) відваріть до готовності, влийте молоко і приготуйте пюре.

03

З сирої картоплі злийте воду, викладіть на рушник і промокніть.

04

Викладіть картоплю в миску, додайте картопляний крохмаль, пюре, яйце, мускатний горіх і сіль. Все добре вимісіть.

05

У каструльці доведіть до кипіння воду, підсоліть.

06

Злегка змочіть руки і зліпіть з картопляної маси кнедлики розміром з тенісну кульку.

07

У киплячій воді відваріть перший пробний кнедлик протягом 25 хвилин, накривши каструлю кришкою. Коли кнедлик буде готовий, він спливе на поверхню. Якщо він вийшов занадто м'яким і розпадається, додайте в тісто ще трохи крохмалю, якщо ж дуже крутий - ще одне яйце.

08

Хліб наріжте дрібними кубиками. На сковороді розтопіть і розігрійте 20 г вершкового масла і обсмажте в ньому хлібні кубики на середньому вогні до золотистого кольору.

09

Потім з картопляної маси сформуйте ще 8 кнедликів (кожен розміром з тенісний кульку), зробіть у них невеликі поглиблення і в кожну кульку вкладіть трохи підсмаженого хліба. Добре заліпите поглиблення і знову надайте кулькам правильну форму. Відваріть кнедлики в киплячій підсоленій воді 20-25 хвилин, накривши каструлю кришкою.

10

З булочки вийміть м'якуш. Залишилося вершкове масло розтопіть на сковороді і підсмажте в ньому м'якуш до золотистого кольору.

11

Дістаньте кнедлики шумівкою і обсушіть на серветці. Для подачі розкладіть кнедлики по тарілках, полийте обсмаженим м'якушем і вершковим маслом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

4

40 хв

Картопляні кнедлики – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua