
Спагеті марінара
Для цієї страви чим більше різних морепродуктів, тим краще. Блюдо виходить дуже смачне і на вигляд красиве. Спагеті - найпоширеніший вид пасти для рецепта з морепродуктами. Вони рясно приправлені соусом марінара, тому не злипаються і не збиваються в купу, а рівномірно розподіляються в тарілці разом з дрібними морепродуктами. Завдяки високій концентрації кислоти, яка міститься в помідорах, соус може зберігатися дуже довго. В залежності від сорту помідорів соус набуває різні смакові відтінки. Якщо соус приготувати заздалегідь, то на приготування страви піде зовсім мало часу. Це один з найпопулярніших італійських рецептів приготування пасти.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Цибуля ріпчаста молода
1 шт.
Часник
3 шт.
Морква
1 шт.
Помідори Auchan консервовані з зеленню 3л
400 г.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
135 мл.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ч. л.
Приправа Акура рибний бульйон Хондаші 30г
3 ст. л.
Мідії в мушлях Seafood Line варені заморожені 50/70 1кг
12 шт.
Макарони Чумак Спагеті 400г
375 г.
Масло вершкове домашнє
30 г.
Фарш Трісковий Veladis 0,5кг
125 г.
Кальмари Vici туби сиро-морожені глазуровані U7 1кг
125 г.
Креветки очищені варено-морожені 31/50
200 г.
Часник та петрушка Badia 141,7г
4 ст. л.
Етапи приготування
01
Для приготування соусу, у сковороді розігріти оливкову олію, подрібнити цибулю і моркву, додати їх у сковороду, обсмажити протягом 10 хвилин на середньому вогні, до золотистого кольору.
02
Додати в сковороду подрібнені 2 зубчики часнику, влити консервовані помідори, вилити 125 мл. вина і додати цукор.
03
Довести до кипіння суміш у сковороді, зменшити вогонь, тушкувати протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.
04
Розігріти вино, яке залишилося в окремій сковороді, додати подрібнений 1 зубчик часнику, влити рибний бульйон. Додати мідії, закрити сковорідку кришкою, готувати на сильному вогні, періодично струшуючи, готувати протягом 5 хвилин. Наприкінці, викинути мідії, що не відкрилися.
05
Відварити спагеті в трохи підсоленій воді. Злити воду, тримати спагеті в теплі.
06
Розтопити вершкове масло в новій сковороді, обсмажити нарізані кільцями кальмари, шматочки тріски і креветки, протягом 2 хвилин до готовності. Зняти сковороду з вогню, додати соус, який заздалегідь приготований, також додати мідії, петрушку і молюски. Трохи нагріти і змішати зі спагеті.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів