
Карасі в духовці
Багато хто з вас готував карасів за різними рецептами багато разів. Смажили до хрусткої скоринки, тушкували в сметані, запікали і навіть готували консерви з карасів, але наш рецепт не схожий на раніше випробувані вами рецепти. Така риба, як короп, карась, білий амур має стійкий запах болота. Але приготована по-нашому рецепту рибка виходить ароматна, соковита, м'яка і не пахне болотом. Карасі в духовці - це прекрасна страва, так як солодке м'ясо карася ні з чим порівняти не можна, а приготувати його дуже просто. Ця страва чудово підійде і на святковий, і на повсякденний стіл. А щоб потім не пригнічувати себе кісточками, рекомендуємо в маринад додати лимонного соку. Таким чином кислота роз'їсть всі кісточки.
Інгредієнти
Карась
800 г.
Олія оливкова
100 мл.
Часник
3 зубчики
Приправа для риби
3 ч. л.
Кунжут білий
5 г.
Кріп свіжий
1 пучок
Петрушка свіжа
1 пучок
Сіль
3 г.
Панірувальні сухарі
10 г.
Етапи приготування
01
Рибу вимити, почистити і видалити плавники.
02
Змішати сіль, приправу для риби, кунжут і дрібно нарізані часточки часнику. Заправити масу оливковою олією і перемішати.
03
Карась замаринувати отриманою масою і поставити в холодильник на 1 годину.
04
Форму для випічки посипати панірувальними сухарями. Мариновану рибу посипати кропом, петрушкою і сухарями.
05
Запікати карасів в розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин при температурі 200°C.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів