
Ватрушки
Ватрушки у більшості людей асоціюються з мамою, домашнім теплом і шкільними роками, коли можна було за 50 копійок по дорозі зі школи купити собі цю смакоту. Випічка ця має магічну властивість - легко втамовує голод і в той же час дарує заряд радості або ж серотонін. На приготування ватрушок потрібно витратити час, проте за один захід ви можете приготувати аж 20 порцій. З такою випічкою і дитину до школи можна спокійно відправляти, і на роботу веселіше йти. Ніжний і апетитний аромат подарує вашому дому теплоту, дружбу, добрі слова і комфорт. Насолоджуйтесь самі, а також подаруйте шматочок радості оточуючим!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
250 мл.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
10 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Борошно 7 1кг
400-450 г.
Сіль Єгипет
0,5 ч. л.
Сир кисломолочний 9%
500 г.
Сметана ХМЗ 20%
100 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
70-100 г.
Цукор ванільний Auchan 8г
2 ч. л.
Етапи приготування
01
Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ст. л. цукру та 150 г. борошна. Перемішати і поставити в тепле місце на 15 хвилин.
02
Потім в опару додати яйця, масло, сіль, цукор, що залишився. Ретельно перемішати.
03
Далі додати борошно, замісити тісто і поставити його в тепле місце на 30 хвилин. Потім тісто потрібно вимісити і знову поставити в тепле місце, дати піднятися.
04
Для начинки кисломолочний сир змішати з 70-100 г. цукру, додати ванільний цукор і сметану. Можна додати родзинки.
05
На деко, вистелене пергаментом викласти невеликі клубочки тіста. Змастити збитим яйцем.
06
У кожному клубочку тіста зробити заглиблення і викласти начинку.
07
Ватрушки випікати 20-25 хвилин при температурі 180°С.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів