Кутя рисова - Image

Кутя рисова

Кількість порцій: 6Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Цю старовинну ритуальну страву ми отримали в спадщину від древніх слов'ян. У православії кутя символізує віру живих в царство небесне, вічне життя і воскресіння. Таке ж значення мала ця культова страва і в наших древніх предків. Готували його за традицією з пшениці. А ось багаті люди могли дозволити собі приготувати рисову кутю, оскільки рис або як його тоді називали "cарацінове зерно" привозили до нас купці з далеких країн і коштував він недешево. Пропонуємо вам приготувати цю чудову, просту у приготуванні, поживну і смачну слов'янську страву за нашим рецептом. Бережіть традиції предків!

Інгредієнти

Рис

300 г.

Цукор або мед

2 ст. л.

Родзинки

за смаком

Горіхи

за смаком

Етапи приготування

01

Рис промити і зварити до готовності. Злити воду і остудити крупу.

02

Розтерти горіхи з цукром або медом, додати пару ложок кип'яченої води, змішати з рисом. Обшпарити окропом промиті родзинки, додати до суміші.

03

Перемішати готову страву.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Оладки з плавленого сиру

Оладки з плавленого сиру

1

30 хв

Кутя рисова – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua