
Холодний борщ із буряком
Представляємо вашій увазі прекрасну слов'янську страву - холодний борщ з буряком. Страва виникла ще під час Київської Русі. Також можна зустріти іншу його назва - це холодник. Ця страва є національною стравою кухонь декількох східноєвропейських країн. Це страва білоруської, польської, литовської, латиської, української кухні. Холодний борщ відрізняється, в першу чергу, відсутністю м'ясних продуктів в своєму складі. Тому дана страва є частим гостем на пісному столі в період християнського посту. Холодний борщ з буряком порадує вас своїм незвичайним давньоруським смаком. Такий борщ добре їсти влітку в спеку, він відмінно вас наситить і охолодить. Холодник завжди подається охолодженим.
Інгредієнти
Кефір
1 л.
Буряк
500 г.
Огірки
300 г.
Яйця
3 шт.
Кріп
1 пучок
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Помитий буряк щільно загорнути у фольгу, і запекти в духовці 1-1,5 години. Охолодити. Натерти на крупній тертці.
02
Яйця відварити. Порізати кубиками. Залишити половинку 1 яйця для прикраси.
03
Огірки порізати кубиками.
04
Дрібно посікти зелень.
05
Змішати буряк, яйця, огірки, зелень.
06
Посолити, поперчити, залити кефіром і перемішати.
07
Борщ подавати охолодженим, прикрасивши яйцем.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів