
Тушкована курка з фініками
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
1 ст. л.
Гомілка Курка По-Домашньому куряча
1,6 кг.
Цибуля шалот 250г
700 г.
Фініки Ronik 1кг
200 г.
Бульйон курячий Food Studio 500мл
650 мл.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
1 ст. л.
Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл
5 ст. л.
Спеція Кориця палички
1 шт.
Спеція Імбир мелений
1,5 ч. л.
Спеція Кумін мелений
1 ч. л.
Куркума Еко 20г
0,5 ч. л.
Мигдаль
50 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Філе, стегна і гомілки курки посипати сіллю, чорним перцем і борошном. Розігріти оливкову олію в каструлі на середньому вогні, обсмажити курку протягом 15 хвилин. Готову курку перекласти в інший посуд.
02
Зменшити вогонь під каструлею, за шість хвилин обсмажити в ній цибулю-шалот до золотистого кольору. Додати корицю, імбир, кумін, куркуму і готувати, помішуючи, ще близько хвилини, до появи яскравого аромату спецій.
03
Залити цибулю зі спеціями бульйоном і 3 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і довести вміст каструлі до кипіння, потім накрити кришкою і томити хвилин 15 на мінімальному вогні, поки цибуля не розм'якшиться.
04
Шматки курки покласти поверх цибулі і додати вогню. Коли бульйон в каструлі закипить, накрити її кришкою. Тушкувати 25 хвилин. Перекласти курку і цибулю на блюдо, накрити фольгою.
05
Сік, який залишився у каструлі, кип'ятити, поки він злегка не загусне. Додати фініки, 2 ст. л. лимонного соку і готувати на невеликому вогні ще пару хвилин, щоб фініки розігрілися.
06
Полити курку соусом з фініками, посипати шматочками обсмаженого мигдалю і кінзою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів


































 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)