 (1).png)
Тірамісу із солоною карамеллю
1
Тирамісу з солоною карамеллю - це справжнє відкриття для поціновувачів італійської кухні. Класичний десерт набуває нового, сучасного обличчя завдяки несподіваному поєднанню карамельного аромату й солодкої вершковості. А ви думали, що десерт може бути і ніжним, і злегка солоним?
Завдяки оригінальній інтерпретації цей десерт стає неймовірним смаком, якого ви ще не куштували. Ніжний крем на основі маскарпоне та яєць чудово поєднується з солодко-солоним відтінком карамелі, зберігаючи класичний шарм італійської кухні. Це вишуканий баланс для смакових рецепторів. До скуштування запрошуємо в наступну вечерю!
Варіант тирамісу з солоною карамеллю додає розкішної легкості та витонченості, яка закохає у себе з першої ложки. Жодна кондитерська вітрина не зрівняється з вашою домашньою майстерністю створення цього дива.
Варіації
- Можна замінити маскарпоне сумішшю вершкового сиру та жирних вершків.
- Замість савоярді використовують домашнє бісквітне печиво.
- Карамель можна зробити на кокосових вершках для веганської версії.
Секрети ніжності та смаку
- Збивати маскарпоне треба дуже обережно, щоб не розшарувався.
- Яйця мають бути кімнатної температури для ідеального збивання.
- Кава для просочування не повинна бути гарячою.
Поради щодо інгредієнтів
- Маскарпоне можна замінити сумішшю 300г вершкового сиру та 100мл жирних вершків.
- Для карамелі використовуйте тільки якісне вершкове масло.
- Савоярді можна знайти в великих супермаркетах або замінити бісквітним печивом.
Дрібні кулінарні нюанси
- Карамель має охолонути до кімнатної температури перед додаванням.
- Десерт обов'язково витримати в холодильнику мінімум 4 години.
- Кожен шар треба розподіляти рівномірно для красивого зрізу.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печиво Antico Borgo Савоярді 400г
200 г
Сир Castelli Маскарпоне 80% 250г
500 г
Яйця курячі Квочка Домашні С0 10шт
4 шт.
Цукор Marka Promo білий кристалічний 1кг
250 г
Кава в капсулах Auchan Еспресо 7г*16шт
200 мл
Какао-порошок Мрія Classic 100г
20 г
Масло Ферма Селянське солодковершкове 73% 180г
50 г
Вершки Галичина ультрапастеризовані 33% 500г
60 мл
Сіль морська Salt Odyssey з Месолонгі 1кг
1 ч.л.
Етапи приготування
01
Приготування соленої карамелі - В сухій сковороді розтопити цукор до золотистого кольору, додати масло та вершки, в кінці додати сіль. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Карамель має бути гладкою, золотистою та з легким солоним смаком.
02
Підготовка крему - Розділити яйця, жовтки збити з цукром добела, акуратно вмішати маскарпоне. ⏱ 10 хв. Орієнтир: Маса має бути гладкою, без грудочок.
03
Збивання білків - Збити білки до стійких піків та обережно вмішати в маскарпонову масу. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Крем має бути повітряним та однорідним.
04
Складання десерту - Швидко занурити печиво в каву, викласти в форму, змазати кремом та карамеллю, повторити шари. ⏱ 15 хв. Орієнтир: Печиво просочене, але не розвалюється.
05
Охолодження - Накрити плівкою та поставити в холодильник мінімум на 4 години. ⏱ 240 хв. Орієнтир: Десерт добре застиг, шари тримають форму.
06
Подача - Посипати какао-порошком та прикрасити краплями соленої карамелі. ⏱ 5 хв. Орієнтир: Поверхня рівномірно вкрита какао.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів









 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)





 (1).png)
 (1).png)


.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)