
Суп із сочевиці та грибів
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Сочевиця Metro Chef зелена 500г
2/3 склянки
Гриби Боровичок Білі сушені 100г
50 г
Картопля фасована
3 шт.
Цибуля
1 шт.
Морква
1 шт.
Часник
3 зубчики (можна менше) за смаком
Зелень петрушки сушена Pripravka 10г
за смаком
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
4 ст.л
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець духмяний горошок
3-4 горошини
Етапи приготування
01
Сушені гриби добре промийте, покладіть в миску, залийте окропом так, щоб він трохи покривав їх, і залиште набухати на 60 хвилин.
02
Потім вийміть гриби (воду, в якій вони замочувались, збережіть) і наріжте їх середніми шматочками. Викладіть гриби в каструлю.
03
У ту ж каструлю через марлю, складену в декілька шарів, процідіть воду, в якій замочувались гриби. Долийте води так, щоб вийшло близько 2 літрів.
04
Доведіть цю воду до кипіння і проваріть все близько 20 хвилин. Дістаньте гриби і відкладіть.
05
Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
06
Сочевицю промийте, переберіть і всипте у грибний відвар. Туди ж додайте картоплю, все перемішайте.
07
Знову включіть вогонь, доведіть до кипіння бульйон, потім зменшіть вогонь до меншого і варіть все при слабкому кипінні близько 10 хвилин.
08
Тим часом цибулю дрібно наріжте. Моркву натріть на середній терці (її можна також нарізати соломкою або кружечками - за смаком). Часник дуже дрібно поріжте.
09
У сковороді розігрійте олію, всипте цибулю, посоліть і поперчіть і обсмажте 4-5 хвилин до м'якості.
10
Додайте до неї моркву і обсмажте все ще 5 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. За хвилину до готовності моркви додайте до овочів подрібнений часник.
11
Коли овочі обсмажаться, всипте їх у каструлю з супом, намагаючись, щоб в бульйон потрапило якомога менше олії. Посоліть і поперчіть бульйон за смаком, покладіть також кілька горошин духмяного перцю.
12
На олії, що залишилася у сковороді, обсмажте гриби, поки з них не випарується більша частина рідини. Коли гриби обсмажаться, викладіть їх у каструлю з супом. Знову включіть вогонь і проваріть суп ще близько 5 хвилин.
13
Зелень петрушки поріжте і додайте її до супу. Все добре перемішайте, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися близько 15 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів





























 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)