
Картопляний гратен із чебрецем у вершковому соусі
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
200 мл.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
200 мл.
Часник
10 г.
Спеція Горіх мускатний мелений
5 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Картопля фасована
500 г.
Сир Херсонський Сир Королівський 45%
100 г.
Сир Пармезан Poggioli Reggiano 24міс 32%
50 г.
Чебрець (тим'ян), шт
10 г.
Сухарі панірувальні
30 г.
Етапи приготування
01
Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сотейник розігріти, влити вершки, молоко, часник і мускатний горіх. Додати сіль, перець і нагріти, але не кип'ятити. Сир натерти на крупній тертці.
02
Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти на дно скибочки картоплі. Зверху полити невеликою кількістю соусу, посипати тертим сиром і чебрецем. Повторювати шари, поки не закінчаться інгредієнти (останнім повинен бути шар сиру і чебрецю).
03
Розігріти духовку до 160°C. Посипати гратен сухарями і поставити в духовку. Запікати близько 30-40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів































 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)