Паризький гарячий шоколад - Image

Паризький гарячий шоколад

Кількість порцій: 2Час приготування: 7 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок
Європейці дізналися про існування шоколаду, а точніше какао-бобів, тільки в XVI ст. (Незрозуміло, як вони раніше жили без нього?) Зате потім шоколад назавжди підкорив Старий Світ і чашка напою з какао-бобів стала вважатися ознакою хорошого тону. Французи теж прийшли від нього в захват: гарячий шоколад був улюбленим напоєм французького короля Людовика XIV, а його дружина, Марія-Терезія Австрійська, говорила, що найбільше в житті любить свого чоловіка і шоколад. У наш час існує величезна кількість варіантів приготування цього приголомшливого напою, але на цей раз ми пропонуємо скористатися правдивим класичним французьким рецептом.

Продукти для рецепту

Цукерки Merci чорний шоколад 250г
353.80 486.00

Цукерки Merci чорний шоколад 250г

250 г

Інгредієнти

Цукерки Merci чорний шоколад 250г

70 г

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

160 мл

Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г

1 ст.л.

Етапи приготування

01

Шоколад розламайте на маленькі шматочки і порубіть ножем.

02

Сотейник або невелику каструльку обполосніть холодною водою і влийте молоко, поставте на міцний вогонь.

03

Коли молоко нагріється, додайте шоколад і продовжуйте готувати, помішуючи масу вінчиком, до повного розчинення шоколаду.

04

Потім всипте цукор і доведіть напій майже до кипіння (але не кип'ятіть).

05

Розлийте напій по чашках (їх краще попередньо нагріти в гарячій воді) і негайно подавайте.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Бісквіт горіховий

Бісквіт горіховий

8

50 хв

Останні додані рецепти