
Класична лазанья з болоньєзе і бешамель
2
Смак, що перенесе вас до Італії
Друзі, якщо ви коли-небудь мріяли скуштувати справжній шматочок Італії, то цей рецепт для вас! Класична лазанья — це не просто страва, а справжній кулінарний шедевр, що поєднує в собі насичений м'ясний соус болоньєзе та ніжний, вершковий соус бешамель. Кожен шар цієї страви — це новий смаковий відтінок: соковите м'ясо, ароматні трави, м'який сир та ідеально запечені листи пасти.
Секрет її неперевершеного смаку — у гармонії контрастів. Насичений, трохи терпкий смак болоньєзе ідеально балансується з вершковою ніжністю бешамелю. Це страва, яка підходить для сімейного обіду або святкової вечері, а завдяки Zakaz.ua, ви можете легко зібрати всі необхідні інгредієнти, не виходячи з дому.
Варіації та секрети ідеальної лазаньї
Альтернативи/варіації:
- Вегетаріанський варіант: Замініть м'ясний фарш сумішшю із тушкованих овочів, таких як баклажани, цукіні, гриби та болгарський перець.
- З іншим м'ясом: Ви можете використати фарш із курки або індички, щоб зробити страву менш калорійною.
Секрети нежності/смаку:
- Глибина болоньєзе: Щоб соус мав насичений смак, тушкуйте його на повільному вогні щонайменше годину. Чим довше, тим смачніше!
- Вершковий бешамель: Щоб уникнути грудочок, вливайте молоко в суміш борошна та масла дуже повільно, постійно помішуючи вінчиком.
Поради по інгредієнтах:
- Томатна паста: Вибирайте якісну томатну пасту, яка складається лише з помідорів. Вона додасть соусу природну кислинку та насичений колір.
- Листи лазаньї: Сьогодні можна купити листи, які не потребують попереднього відварювання. Це значно зекономить ваш час.
Додаткові нюанси:
- Сир: Краще використовувати пармезан, він додасть страві характерний солонуватий смак.
- Відпочинок: Після випікання дайте лазаньї постояти 10-15 хвилин, щоб шари "схопилися", і її було легше нарізати.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яловичий фарш вищого гатунку
500 г
Паста томатна Чумак 25% 485г
150 г
Томати очищені Romeo Rossi у власному соку 400г
400 г
Морква
150 г (1 шт)
Цибуля
150 г (1 шт)
Олія соняшникова Sania рафінована 0,85л
2 ст.л
Спеція Орегано
1 ч. л.
Базилік Каміс 10г
1 ч. л.
Сіль Щедрі брати кам'яна 1,5кг
за смаком
Перець Аромікс чорний мелений 130г
за смаком
Масло Roshen Селянське солодковершкове 82,5% 180г
50 г
Борошно Альта Віста пшеничне 1кг
50 г
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 2,5% 950г
500 мл
Мускатний горіх Еко мелений 10г
¼ ч. л
Макаронні вироби La Molisana Лазанья 500г
12-14 шт.
Сир Славія Моцарела 50%
200 г
Сир Gran Moravia Пармезан 32% 100г
50 г
Етапи приготування
01
Приготування соусу болоньєзе (90 хвилин): На розігрітій сковороді з олією обсмажте фарш до золотистого кольору (5-7 хвилин). Додайте дрібно нарізані цибулю та моркву, тушкуйте ще 10 хвилин. Додайте томатну пасту та томати. Тушкуйте на мінімальному вогні 60-90 хвилин, періодично помішуючи. В кінці додайте цукор, сіль та спеції.
02
Приготування соусу бешамель (10 хвилин): У сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте борошно і, постійно помішуючи, обсмажуйте 1 хвилину. Поступово влийте холодне молоко, продовжуючи інтенсивно помішувати, щоб не було грудочок. Доведіть до кипіння і варіть до загустіння, додайте мускатний горіх і сіль.
03
Збірка лазаньї (15 хвилин): Дно форми для запікання змастіть бешамелем. Викладіть 2-3 листи лазаньї, потім шар болоньєзе, потім бешамель. Повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром має бути бешамель, посипаний тертими моцарелою та пармезаном.
04
Випікання (30 хвилин): Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте лазанью 30-35 хвилин, доки верх не стане золотисто-коричневим і сир не розплавиться.
05
Подача: Дайте страві постояти 10-15 хвилин, а потім наріжте на порції.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

















 (1).png)
.png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)





 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1) (1).png)
 (1) (1).png)