
Калитки (карельські пиріжки) з начинкою
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно житнє Хуторок 900г
2 ст.
Сметана ХМЗ 20%
150 мл.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
150 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Картопля фасована
200 г.
Масло вершкове домашнє
за смаком
Етапи приготування
01
Сметану із молоком змішати в мисці. Просіяти в окрему миску борошно, додати за смаком сіль, поступово додавати суміш сметани і молока. Замісити тісто. Загорнути в харчову плівку, дати настоятися 20-30 хвилин.
02
З тіста зробити ковбаску, нарізати її на шматочки, кожен розкачати в тонкий кружечок, товщиною 1-1,5 мм.
03
Відварити картоплю, остудити, зробити пюре, змішати з вершковим маслом, додати трохи солі, за смаком.
04
Викласти в центр кожного кружечка начинку з картоплі (начинка може бути будь-яка), з двох сторін підвернути краї до центру, защипнути краї з відступом в 1 см.
05
Розігріти духовку до 200°C. Змастити деко олією, викласти калитки на деко, випікати протягом 20 хвилин.
06
Вживати калитки необхідно змочивши в гарячому молоці, або змастивши вершковим маслом змішаним з подрібненим яйцем.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів


























 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1) (1).png)
 (1) (1).png)