Соковитий апельсиновий пиріг - Image

Соковитий апельсиновий пиріг

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід
У цьому пирозі приємно поєднуються смачна випічка і соковитий смак апельсина. Крім своїх корисних властивостей, апельсин надає пирогу смак свіжості і робить його не дуже солодким. Що ж стосується, користі апельсина, то тут можна говорити дуже довго. По-перше, апельсин - чудовий цитрусовий фрукт. У ньому стільки вітаміну С, що він захистить вас і ваших рідних в будь-яку негоду. А що може бути краще, ніж поєднувати корисні властивості цього фрукта з приємним смаком пирога?! По-друге, в цій випічці багато мікроелементів: кальцію, натрію, заліза. Стільки корисних речовин в одному пирозі! Це чудовий варіант, особливо для холодної пори року, коли потрібні вітаміни, але і радувати своїх близьких смакотою теж хочеться.

Продукти для рецепту

Освіжувач повітря Little Trees Апельсиновий сік 5г
70.60 89.30

Освіжувач повітря Little Trees Апельсиновий сік 5г

Інгредієнти

Освіжувач повітря Little Trees Апельсиновий сік 5г

200 мл.

Борошно 7 1кг

125 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

200 г.

Масло вершкове домашнє

75 г.

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

2 шт.

Цедра апельсина Банка Спецій 90г

1 шт.

Сода харчова 500г

1/4 ч. л.

Цукрова пудра Aro 250г

100 г.

Лікер Grand Marnier Cordon Rouge Апельсиновий 40% 0,7л

1 ст. л.

Етапи приготування

01

Теркою зняти цедру з одного апельсина. Вичавити сік з двох апельсинів (має вийти не менше склянки).

02

Змішати чотири столові ложки цукру з цедрою до помаранчевого кольору і розтерти цю суміш з м'яким маслом.

03

Додати два яйця і розтерти далі до однорідності. Можна цей етап зробити як в кексовому тісті - збити цукор з маслом і потім збивати з яйцями.

04

Поступово всипати борошно, змішане з чвертю чайної ложечки соди, чергуючи з соком. Готове рідке тісто вилити у змащену і посипану борошном або застелену пергаментом форму.

05

Випікати близько 30-35 хвилин при 180°C. Не забувати перевіряти готовність дерев'яною паличкою (зубочисткою) - до неї нічого не повинно прилипнути.

06

Поки печеться, змішати три столові ложки цукрової пудри (75 грам), столову ложку апельсинового лікеру і дві столові ложки апельсинового соку. Пиріг остудити, а глазур, навпаки, підігріти (у СВЧ або на водяній бані), полити пиріг.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Останні додані рецепти